Overslaan naar content

Verzuimconsultant Houten (28-40 uur)

 • Houten
Verzuim

Wat je gaat doen

Perspectief is een gecertificeerde arbodienst die organisaties onder andere ondersteunt bij verzuimbegeleiding, re-integratie, outplacement, coaching, ZW/WIA/WW-diensten en duurzame inzetbaarheid. We zijn een dynamisch, ondernemend en groeiend familiebedrijf en met ruim 550 collega’s verspreid over 16 locaties streven we ernaar de klant beter te maken. Niet voor niets is onze missie ‘Perspectief maakt beter!’.


Wij geloven dat een succesvolle organisatie begint bij gezonde, professionele medewerkers. Een laag verzuim, medewerkers op de juiste plek, een veilige en gezonde werkomgeving voor iedereen; daar gaan we voor! Niet alleen bij onze klanten vinden wij dit belangrijk. We moeten tevens zelf het goede voorbeeld geven. Bij Perspectief is aandacht voor vitaliteit in alle aspecten van de organisatie. Niet alleen op fysiek en mentaal vlak, maar ook in de strategie, cultuur en leiderschap. Daarom investeren wij in collega’s die met plezier aan het werk zijn, vitaal zijn en zichzelf willen ontwikkelen (lef hebben). Onze kernwaarden leiderschap, inspiratie, vertrouwen en verbinding sluiten daar goed bij aan. Niet voor niets zijn wij een vitaal bedrijf.


Ben jij enthousiast geworden van ons verhaal en wil jij ons helpen om bedrijven beter te maken? Dat komt goed uit! We zijn namelijk op zoek naar een verzuimconsultant voor ons regiokantoor in Houten.#

Wat houdt de functie van verzuimconsultant in?

Als verzuimconsultant ben je adviseur en werk je onder taakdelegatie van de bedrijfsartsen. Dit betekent dat de bedrijfsartsen bepaalde taken aan jou als verzuimconsultant overdragen. Zo pak jij in eerste instantie de (preventieve) verzuimdossiers op, geef jij gericht advies aan werkgever en medewerker, bewaak je het tijdspad van verzuim en informeer je de werkgever en medewerker tijdig over wettelijke en wenselijke vervolgstappen, zoals interventies.

Je spart met de werkgever en medewerker, je denkt mee buiten de kaders en je geeft inzicht in de belangen, kansen, mogelijkheden en consequenties van het verzuim. Zo help je de werkgever en medewerker om een goede beslissing te nemen en zorg je voor gedragsverandering.

Je hebt veel contact, bouwt goede en duurzame relaties op en schakelt op tijd met collega’s, klanten en andere betrokken partijen, zodat het proces goed verloopt.

Kom werken bij het vitaalste bedrijf van Nederland

Bij Perspectief geloven we dat een duurzame, gezonde organisatie begint bij gezonde, professionele medewerkers. Daarom investeren wij in collega’s die met plezier aan het werk zijn, die vitaal zijn, leiderschap tonen (lef hebben) en zichzelf willen ontwikkelen. Start je bij Perspectief, dan krijg je de keuze uit verschillende leuke vrijblijvende vitaliteitsprogramma's! Dit is bij ons een teken van goed werkgeverschap. Want goed werkgeverschap leidt tot een vitale organisatie met vitale medewerkers die bijdragen aan een groter doel. Sterker nog dat bewijzen we als winnaar van de award Vitaalste Bedrijf van Nederland.

Ons familiebedrijf is een sterk ondernemende en betrokken arbodienstverlener met veel kennis en kunde op het gebied van verzuim, mobiliteit, veiligheid en duurzame inzetbaarheid. Mensen staan bij ons voorop in alles wat we doen. Daarnaast heeft Perspectief een innovatief en vooruitstrevend karakter. We willen innovatie stimuleren omdat we onze bedrijven continu willen verbeteren. Zodat wij nog meer impact kunnen maken waardoor we ons nog beter kunnen onderscheiden in onze missie: samen naar een vitaler werkend Nederland. En de beste ideeën komen niet van bovenaf, maar liggen bij de collega’s zelf. Dus bij jou! Daarom betrekken we jou als collega actief bij het bedenken en uitwerken van innovatieve ideeën.

Herken jij jezelf hierin?

Naar wie zijn wij op zoek?

 • Je functioneert op hbo-niveau.
 • Je toont lef, ziet kansen, bent doortastend en resultaatgericht en weet om te gaan met verschillende belangen.
 • Je houdt van nieuwe dingen leren en veel uitdaging.
 • Je vindt klanttevredenheid erg belangrijk en vindt het leuk en uitdagend om met jouw begeleiding medewerkers en werkgevers beter te maken.
 • Je snapt organisaties, kunt met weinig informatie aan de slag en kijkt verder dan de klantvraag.
 • Je weet om te gaan met een wisselende werkdruk, toont eigenaarschap en durft aan de bel te trekken als dat nodig is.


Wat bieden wij jou?

We bieden een uitdagende en inspirerende werkomgeving met veel kennis en ervaring. We investeren veel in je persoonlijke en professionele ontwikkeling en er is vrijheid en ruimte voor ideeën en eigen inbreng; ook tijdens je inwerkperiode.

Je inwerkperiode start met een kick-off. Dit is een kennismakingsochtend die we organiseren voor alle nieuwe collega’s. Aansluitend aan deze ochtend ontvang je alle spullen die je nodig hebt om onbezorgd te kunnen starten met je nieuwe functie! Na je start bij Perspectief krijg je verschillende workshops met thema’s als gezondheid en timemanagement. Ook worden er kennismakingen met alle afdelingen ingepland. Zo leer je Perspectief en al haar disciplines goed kennen.

We bieden naast goede primaire arbeidsvoorwaarden ook aantrekkelijke secundaire en tertiaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij onder andere aan:

 • dertiende maand;
 • dertig vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband;
 • opleidingen, workshops en trainingen in het kader van jouw ontwikkeling;
 • vitaliteitsprogramma;
 • leuke borrels, themadagen, lunches en teamuitjes, want verbinding vinden wij ontzettend belangrijk!


Informatie en sollicitatie

Bij vragen kun je telefonisch contact opnemen met Jelle van de Glind op het nummer 0341-438700. Voor meer informatie over onze organisatie, de visie en de missie kun je terecht op onze website.

Tijdens de sollicitatieprocedure doen wij een DISC scan. Hiermee leren we jou nog beter kennen! We krijgen inzicht in jouw persoonlijkheid; welke voorkeuren heb jij in zowel gedrag- als communicatiestijlen. Het laat zien wat jouw sterke kanten zijn en welke groeimogelijkheden er zijn.Op locatie
 • Houten, Utrecht, Nederland
Verzuim

of

Apply with Indeed onbeschikbaar

Voor meer informatie over hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, kun je hier de privacyverklaring-sollicitanten van Perspectief lezen. Wij gebruiken je gegevens alleen voor de doeleinden zoals beschreven in de privacy- en cookieverklaring.

De 4 stappen na je sollicitatie!

Spannend, je gaat solliciteren! We vinden het belangrijk dat jij goed bij ons past en andersom. Daarom kan je een aantal dingen verwachten als je bij ons solliciteert.

Het eerste contact

Je krijgt altijd bericht na je sollicitatie. Als er voldoende raakvlakken zijn met jou en de functie volgt er ook een telefonisch interview.

Introductiegesprek

In dit gesprek kunnen we kennis met elkaar maken en vragen beantwoorden. Hierna besluiten we allebei of we met elkaar doorgaan!

Verdiepend gesprek

Ja er is een klik! In dit gesprek krijgen we de kans elkaar nóg beter te leren kennen. Ook sluit je potentiële mentor aan.

Het grote moment!

Je zit natuurlijk in spanning. Je krijgt een persoonlijk telefoontje waarin we samen bespreken of er een match is en hoe we verder gaan.

Werken bij Perspectief?

De vacature spreekt je aan, maar hoe is het om bij ons te werken en te leven? Volgens ons natuurlijk heel uitdagend en leuk.

Wat vind jij? Lees snel meer!

werken bij perspectief is leuk