Overslaan naar content

Manager Arbeidsmobiliteit

  • Harderwijk
Arbeidsmobiliteit

Wat je gaat doen

Bij Perspectief zijn we elke dag bezig om te werken aan een vitaler (werkend) Nederland. Wij zijn een waardengestuurd, innovatief familiebedrijf. Wij zijn succesvol vanwege onze duidelijke visie, begrijpelijke kaders en onze heldere opdracht.

Het realiseren van onze missie lukt alleen als we zelf het goede voorbeeld geven. We zijn een vitale, veerkrachtige onderneming met een goede balans tussen werkgeluk, vitaliteit, productiviteit, effectiviteit en winstgevendheid. In onze bedrijfscultuur staan eigenaarschap en leiderschap centraal en betrokken medewerkers voeren met veel plezier goed hun werk uit. 

We willen een goede werkgever zijn. We bevinden ons in een beweeglijke (arbeids)markt. We zorgen als organisatie voor een stevig fundament waardoor we kunnen meebewegen met veranderingen vanuit de omgeving. De snel veranderende omgeving vraagt om vernieuwing en innovatie. We gebruiken data om onze impact bij onze klanten te vergroten.  

Er is stevig leiderschap nodig

Leiderschap is één van onze kernwaarden. We willen dat onze medewerkers denken en handelen vanuit een gezonde identiteit. Daarmee maken ze het verschil in hun leef- en werkomgeving. We geloven in eigenaarschap; medewerkers hebben de regie en geven richting. Dat verwachten we van al onze medewerkers, maar nog meer van onze leidinggevenden. De leidinggevende zorgt voor een stimulerende, uitdagende en productieve werkomgeving.  

We willen een leef- en werkomgeving creëren waar vanuit gedeelde waarden resultaten worden geboekt. Om dit voor elkaar te krijgen, zorgen we dat medewerkers voldoende sociale steun ervaren van leidinggevenden en feedback ontvangen op hun functioneren. Medewerkers kunnen mede daardoor zichzelf zijn en ontwikkelen zich. Doordat ze op een positieve manier geconfronteerd worden. 

We willen dat klanten en medewerkers trots zijn op Perspectief. We staan voor een integrale aanpak met als doel ‘een vitaler werkend Nederland’. Ons management geeft leiding aan teamleiders die zorgdragen voor het dagdagelijkse reilen en zeilen op de afdeling; die ervoor zorgen dat onze professionals meester worden in het vak. Van ons management verwachten we dat ze daar richting aan geven én kunnen uitzoomen naar het grotere geheel. Dat ze zich ook afdelingsoverstijgend verantwoordelijk voelen voor het succes van Perspectief. Dit is onze verantwoordelijkheid als directie en operationeel management.

Wat doet de afdeling Arbeidsmobiliteit?

Onze adviseurs arbeidsmobiliteit zijn verantwoordelijk voor het begeleiden van hun kandidaten naar passend werk of passende functies. Veel van de kandidaten doen een beroep op onze expertise na een periode van ziekte waardoor ze op zoek moeten naar ander werk bij het eigen bedrijf en vaak buiten het eigen bedrijf (2e spoor). We adviseren en begeleiden klanten en hun medewerkers van werk-naar werk via outplacement en/of loopbaanadvies. Onze expertise zetten we ook geregeld in voor herinrichting van functies en werkorganisatie. Ook leveren de collega’s een bijdrage aan het ontwikkelen van arbeidspotentieel bij kandidaten. Vanuit deze diensten levert de afdeling een belangrijke bijdrage aan een gezonde ‘arbeidsmobiliteit’ vanuit diverse invalshoeken. De kennis van de afdeling wordt intern gedeeld en benut om te voorkomen dat binnen organisaties medewerkers (op de langere termijn) gaan uitvallen. Van curatief naar preventief werken.

De diensten van de afdeling worden landelijk aangeboden. Het team bestaat uit circa zeventig adviseurs arbeidsmobiliteit inclusief zeven teamleiders. De teams zijn regionaal georganiseerd en werken intensief samen met de afdeling Verzuimmanagement.

Herken jij jezelf hierin?

Je bent een visionair leider en manager die respect heeft voor en krijgt van z’n team en van de omgeving waarin je bent en werkt. Je geeft en krijgt vertrouwen. Mensen zien jou zitten, raken door jou geïnspireerd en willen graag met je optrekken en samenwerken aan de missie waar je voor staat. Je bent vitaal, ondernemend en een prettige persoonlijkheid. Je houdt ervan om verschillen te overbruggen, draagvlak te creëren, teams te ontwikkelen en met weerstanden om te gaan. Je bent gericht op vernieuwing en innovatie en behoudt de verbinding met de omgeving. Je hebt humor, neemt jezelf niet te serieus, maar gelooft wel in jezelf en waar je voor staat. Je bent enthousiast over onze visie en missie; je hebt plezier in werken. Je hebt lef. Je durft krachtig en warm te zijn waardoor er een vitale beweging ontstaat.

Onze ideale kandidaat beschikt over spelinzicht, is wijs, weet hoe mensen organisaties vormen en hoe organisatiesystemen impact hebben op mensen. Je bent sociaal en operationeel intelligent, hebt een nieuwsgierige en open houding naar mensen, systemen, ontwikkelingen. Je bent veranderbereid, sterk verbindend en hebt oog voor een integrale aanpak. Je beschikt over voldoende kennis, vakmanschap en kunde die nodig zijn om te richten en in te richten met het einde voor ogen. Je bent een inspirerend voorbeeld, creatief en besluitvaardig. Je staat voor een goed werkklimaat en een goede werkorganisatie. Je neemt het voortouw om daar een bijdrage aan te leveren.

Werkervaring

Onze ideale kandidaat beschikt over sterke leiderschaps- en communicatievaardigheden en kan strategisch denken om langetermijndoelen te bereiken. Je hebt veranderkundige vaardigheden en kunt effectief omgaan met weerstand binnen organisaties. Met je analytische vaardigheden kun je data omzetten in waardevolle inzichten om beslissingen te onderbouwen. Je bent betrouwbaar en komt je afspraken na. Je bent resultaatgericht en hebt kennis van de arbeidsmarkt en HR (kennis van arbeidsmobiliteit is een pre). Je interpersoonlijke vaardigheden maken het makkelijk voor je om sterke relaties op te bouwen en te onderhouden met zowel interne als externe belanghebbenden. Bovendien ben je goed georganiseerd en in staat om meerdere taken en projecten tegelijk te beheren, terwijl je altijd oog hebt voor innovatie en vernieuwing.

Omgeving en impact

Met je persoonlijkheid en de bagage die je meebrengt ben je in staat om een visie te ontwikkelen voor verdere ontwikkeling en uitbouw van onze impact, oplossingen en diensten via zowel de bestaande als nieuwe wegen. Je bent in staat om dit duidelijk, aantrekkelijk en samenhangend over te brengen naar je collega’s van de afdeling, uit het leiderschapsteam én naar andere afdelingen om dit om te zetten naar gezamenlijk handelingsperspectief en positieve beweging en ontwikkeling. Je varieert op een natuurlijke manier tussen denken en doen en tussen regie pakken en vertrouwen geven omdat je snapt wat er op welk moment nodig is om duurzaam te ontwikkelen. Extern ben je het gezicht van de dienstverlening; een ambassadeur die vanuit inhoud en met vertrouwen beweegt in klantrelaties en netwerken en daarmee het imago van Perspectief positief versterkt.

Procedure

Voor de sollicitatieprocedure en begeleiding hebben we Wouter van Ree van Reesultaat ingeschakeld.
Ben je enthousiast geworden over de functie van manager Arbeidsmobiliteit, dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet. Je kunt solliciteren door je motivatiebrief en cv achter te laten via het invulformulier. Wil je graag meer informatie over de vacature? Neem dan contact op met Wouter van Ree via 06-39838092 of wvr@reesultaat.nl.


Op locatie
  • Harderwijk, Gelderland, Nederland
Arbeidsmobiliteit

of

Apply with Indeed onbeschikbaar

Voor meer informatie over hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, kun je hier de privacyverklaring-sollicitanten van Perspectief lezen. Wij gebruiken je gegevens alleen voor de doeleinden zoals beschreven in de privacy- en cookieverklaring.

De 4 stappen na je sollicitatie!

Spannend, je gaat solliciteren! We vinden het belangrijk dat jij goed bij ons past en andersom. Daarom kan je een aantal dingen verwachten als je bij ons solliciteert.

Het eerste contact

Je krijgt altijd bericht na je sollicitatie. Als er voldoende raakvlakken zijn met jou en de functie volgt er ook een telefonisch interview.

Introductiegesprek

In dit gesprek kunnen we kennis met elkaar maken en vragen beantwoorden. Hierna besluiten we allebei of we met elkaar doorgaan!

Verdiepend gesprek

Ja er is een klik! In dit gesprek krijgen we de kans elkaar nóg beter te leren kennen. Ook sluit je potentiële mentor aan.

Het grote moment!

Je zit natuurlijk in spanning. Je krijgt een persoonlijk telefoontje waarin we samen bespreken of er een match is en hoe we verder gaan.

Werken bij Perspectief?

De vacature spreekt je aan, maar hoe is het om bij ons te werken en te leven? Volgens ons natuurlijk heel uitdagend en leuk.

Wat vind jij? Lees snel meer!

werken bij perspectief is leuk